Aranyvessző tea

1 .780 Ft

Az ebéd utáni teakeverék olyan növényekből áll, amelyek az epeváladék termelését fokozzák, ezáltal könnyítik a zsír felszívódását a táplálékból.

Cikkszám: Aranyvessző tea Kategóriák: ,

Leírás

Aranyvessző teakeverék

Régen: Ebéd utáni tea

A zsírokat egy olyan enzim bontja (lipáz a neve), mely a hasnyálmirigy terméke és az epe aktivizálja. Fontos tehát, hogy megfelelő mennyiségű epeváladék álljon rendelkezésre a táplálék bontásához, hogy az emésztési folyamat zökkenőmentes legyen.

A keserű anyagok nélkülözhetetlenek az epetermeléshez. Ilyen anyagok vannak azokban a növényekben, amelyekből Gyuri bácsi összeállította a keveréket: aranyvesszőfű, katángkóró, borsosmenta. Utóbbit az arab országokban víz helyett, étkezések után isszák, mint ismeretes. Az aranyvesszőfű lökést ad a májnak, serkenti az epeváladék termelésére, a katángkóró úgyszintén. Azonnali megkönnyebbülést hoz egy langyos csésze tea elfogyasztása.

Ajánlatos étkezés után inni egy csészével annak, akinek szoktak ilyen gondjai lenni, és annak is, aki a szokásosnál többet evett. Rendszeresen is lehet fogyasztani, akár minden nap, illetve napjában többször is.

Összetétel:

aranyvessző hajtás 33%, borsosmentalevél, kis ezerjófű hajtás, mezei katáng hajtás

Elkészítés:

1 csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le. 15 percig hagyja állni, majd szűrje le.

Fogyasztás:

Étkezés után fogyassza.

Tárolás:

Száraz, hűvös helyen, gyermekektől elzárva tárolandó.

A tasak tartalma:

50g kb. 17 adag.